• English
 • Bulgarian
 
Начало
Проектът
Резултати и дейности
Документи
Полезни връзки
 
 
 
Проектът Печат

„MORE4NRG”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Европейската програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ ІVС. Проект № 0006R1

Сфера на дейност: местни политики за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Партньори: Водещ партньор е Провинция Флеволанд (Холандия), други партньори – Лацио и Абрузо (Италия), Марамурес (Румъния), Норботен (Швеция), Северен Брабанд (Холандия), Прахова (Румъния), Вастернорланд (Швеция), Валенсия (Испания), Западна Гърция и Фондация „Евро-перспективи” с фокус в Област Габрово

 

Начало: септември 2008г.

Край: септември 2011г.

Статус: завършен

 

Екип и експерти в България:

Велеслава Абаджиева

Камен Чипев

Михаела Стоянова

Ралица Манолова

Виолета Янева

Милена Игнатова

Николай Николов

Диана Терзиева

 

Регионите от Европа предприемат конкретни стъпки, за да се намалят ефектите от изменението на климата и да се подготвят за приключването на нефтената ера. Те насърчават използването на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в комбинация с мерки за енергийна ефективност (ЕЕ) като разработват и изпълняват съответни стратегии. 86 Европейски региона са подписали Декларацията на Европейските региони за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, инициирана от Асоциацията на Европейските региони (АЕР) и Европейската федерация на Агенциите по енергия и околна среда през 2006. Сред тях са 8 български общини: Свиленград, Минерални бани, Маджарово, Сливен, Карлово, Хасково, Чепеларе, Димитровград и Област Хасково. В светлината на тази Декларация 12 партньора обединиха усилилия в проекта MORE4NRG – АЕР и 11 Европейски региона.

 

Основните дейности по проекта включват:

 1. Стартираща среща
 2. 7 регионални събития за обмен на опит
 3. Разработване на специфични проучвания на добрите практики и законовата, институционална, пазарна и финансова рамка за развитие на ЕЕ и ВЕИ на регионално ниво.
 4. 5 посещения на представители на партньорите в рамките на методологията „рецензия на колегите” (като едното е в Габрово с участието на специалисти от регионите Валенсия, Испания; Вастернорланд, Швеция; Лацио, Италия и Западна Гърция)
 5. Разработване на 5 регионални плана за действие включително за Габрово
 6. Общ бюлетин на проекта
 7. Общ Интернет сайт на проекта, който е достъпен и на български език
 8. Брошура на проекта
 9. DVD
 10. Компилация от най-добрите практики
 11. Финална конференция

 

 

 
 
 
 
 

Търсене


 
 
© 2019 Euro Perspectives Foundation
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
eXTReMe Tracker