• English
  • Bulgarian
 
 
 
 
Фондация “Евро-перспективи” официално е одобрена като партньор по проекта „Местните храни – стимул.. Печат
Thursday, 09 August 2012

Фондация “Евро-перспективи” официално е одобрена като партньор по проекта „Местните храни – стимул за развитието на местния бизнес” (LocFood), съфинансиран  по програмата за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ  IVC.  Проектът включва 13 партньора, които в рамките на 3 години ще обменят опит и добри практики в сферата на подобряване на конкурентноспособността и успеха на малките и средни предприятия от хранително-вкусовата промишленост. Водещият партньор е от Норвегия, а останалите са от Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Словения, Швейцария и Швеция. Основната идея на проекта е да се търсят политики и механизми за стимулиране на реализацията на местните храни на близки пазари, за да се осигури качество и намаляване на транспортните разходи, съответно въглеродни емисии.

Общата цел на проекта е да подобри регионалните политики и стратегии по отношение на МСП от хранително-вкусовата промишленост в селските райони, да стимулира предприемачеството, бизнес развитието, конкурентноспособността и икономическия растеж.

Това се очаква да се постигне чрез преглед и разбиране на съществуващите политики и стратегии в това направление във всеки от участващите региони, обмен на знанията и опита между партньорите и разработване на препоръки към политиците за подобряване на ситуацията, което ще е под формата на ръководство за добри практики.

В България фокусът на проекта е в Област Софийска, която със своите 22 общини предоставя възможност за анализ на широка палитра от местни производители, а в същото време има възможността да търси реализация на продукцията на столичния пазар. Проектът среща подкрепата и сътрудничеството на Областна администрация на Софийска област, което е от изключителна важност за определянето на адекватни възможни мерки за постигане на целите на проекта.

 
< Предишен   Следващ >
 
 
 
 

Търсене
Кой е тук?
Статистика
Потребители: 3
Новини: 120
Връзки: 5
Посетители: 490463

 
 
© 2019 Euro Perspectives Foundation
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
eXTReMe Tracker