• English
  • Bulgarian
 
 
 
 
Международна конференция Управление на иновационни политики и стратегии Печат
Tuesday, 26 November 2013
Фондация Европерспективи е партньор в провеждането на конференция „Индустрия и иновации 2013“, която ще се проведе в Новотел София на 28.11.2013 г..  Основният фокус на форума е  Управление на иновационни политики и стратегии и ще акцентира върху иновативните проекти в България в различни сфери, както и върху икономическите перспективи и реалности от ново поколение.
Участници са представители на правителството, бизнеса и финансовия сектор. Те ще бъдат запознати с  политиката и добрите практики за развитие и подпомагане на иновационната дейност. Ще се представят конкретни подходи и инструменти за подобряване на конкурентоспособността на българските фирми (предимно МСП) чрез управление на иновациите, както и казуси от Европа и Северна Америка. Събитието ще разшири рамката за справяне с икономическите предизвикателства и дискутира възможностите да се изгради нова среда за развитие на бизнеса.

Тя е добра платформа за дискусия между бизнеса и правителството в областта на иновативните технологии, с конкретни инициативи в областта на устойчиво развитие на бизнеса. Участниците ще се запознаят с общата рамка за устойчиво развитие на бизнеса в България, с утвърдени международни практики в тази сфера, както и чисто практически ще се обсъждат с представители на правителството реални действия, подкрепа и стимулиране на инвестиции в иновации и нови производства. 

Проект EVLIA ще бъде представен в панела  „Финансиране на иновации“ с тема - Оценката на интелектуалната собственост - инструмент при финансиране на иновации. Ще се представят накратко резултатите от изследването проведено в рамките на проект EVLIA на стандартите и методите, използвани в ЕС, САЩ и други страни за оценяване на интелектуална собственост/нематериални активи (ИС/НА) и публикации на EU Helpdesk  в тази област, както и  техническите аспекти за оценяване на ИС/НА. 

Програмата на събитието е:

09:00 - 9:30                 Откриване

 

Анна Янева, Заместник-министър на икономиката и енергетиката

 

 Огнян Златев , Ръководител на Представителството на ЕК в България

09:30 - 10:15               Основни презентации

 

 Гуидо Барановски, изпълнителен директор на Технологичен център и парк Дортмунд: Иновационната система в Германия и опита на Дортмундски технологичен център и технологичен парк.

 

Магдалена Бурнат - Микош, Делойт, Полша : Проблеми и насоки за развитие на иновационната система в Полша

10:15 - 12:45               Дискусионен панел 1 „Иновационни политики и инструменти в ЕС и България"

12:45 - 13:45

Обедна почивка

13.45 - 15:45                Дискусионен панел 2 „Управление на иновациите в компаниите”

15:45 - 16:00

Кафе пауза

16:00 - 17:15               Дискусионен панел 3 “Финансиране на иновации”

 

17:15 – 17:30             Заключителни изказвания

 

 
< Предишен   Следващ >
 
 
 
 

Търсене
Кой е тук?
Статистика
Потребители: 3
Новини: 120
Връзки: 5
Посетители: 490456

 
 
© 2019 Euro Perspectives Foundation
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
eXTReMe Tracker